Perşembe, Kasım 25, 2010

Tecrubesizlik mi? Hadi Canim Sen de....



Dunku yazimizi biraz da istatistik verileriyle destekleyelim ki, basinimiz gibi desteksiz sallamadigimiz belli olsun.

Yukarida ki gruplar, bu sene tarihlerinde ilk kez CL'de grup stagede yer alan takimlarin bulundugu gruplara aitler.
Bursaspor ile birlikte bu sene 5 tane toplam takim var, ilk kez CL arenasinda sahne alan; Bursaspor, Twente, Hapoel Tel Aviv, Braga ve Zilina. Bizim futbol yorumcularimiz arastirmadan desteksiz sallamayi sevdiklerinden (Ugur Meleke gibi bazilari haric) Bursaspor'un basarisizligini direk tecrubeye bagladilar ilk Valencia macindan itibaren.

Tecrubesiz takim, iyi oynamasina ragmen yenilir, son dakikalarda heyecanina yenik duser, guven eksikligi yasar ve aldigi maci verir. Ama Bursaspor'un hic bir macinda boyle bir durum yasanmadi. Fenerbahce'nin sifir puan cektigi sezon, Fenerbahce de 2.kez gruplarda yer almis, yenilenen stadi yuzunden maraton tribunleri insaat halinde maclara cikmis, en azindan Lyon ve Barca maclarini 90 da yedigi gollerle puansiz kapamisti. Bu bir ornek olabilir gercek tecrubesizlige.
Yukaridaki grup puanlamalari herseyi acikca gosteriyor; Braga grubunu resmen zorlamis, Twente 5 puan cikarmayi basarmis, Hapoel bile 4 puan almis. Braga'nin on elemelerde Sevilla'yi eledigini de hatirlatayim.

Bunlara gecen sene Unijera'nin ortaya koydugu ustun performans eklenebilir. Keza bu sene tarihinde 2.kez gruplara kalabilen Kopenhagen da su anda grup 2.si.
Uzun sozun kisasi, Bursaspor'un basarisizligi (Pardon Zilina gibi guclu! bir Slovak temsilcisinden 1 gol daha iyi averaj yapmayi basarmis!) kesinlikle tecrubesizlikte aranmamali. Sorun Ertugrul Hoca'nin daha once ispatladigi Avrupa Arena'sindaki eksikligi mi, Turk futbolundaki tersine devrim mi ya da baska bir olgu mu asil bu sorgulanmali.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder