Perşembe, Kasım 04, 2010

Alex Futbolu Biraksin, peki ya Guti ???



Bu sezonun modasi Fenerbahce icin Alex'i tartismak. Sezon boyle basladi, boyle gidiyor, ve bu sekilde de bitecek gibi. Muthis spor medyamiz, konu kisitliginda (malum transfer haberleri su siralar havada ucusamiyor) Alex'e sarilmis durumda. Yok Alex yaslanmis, yok Alex eski gucunden uzakmis, ..vs seklinde uzuyor yazilar.

Sanki Alex geldiginde defansif anlamda top kovaliyormus da simdi kovalamiyor gibi yansitiliyor. Alex'in gunumuz modern futbolundaki yeri tartisilabilir, ama bu yazinin konusu da bu degil zaten. Esasinda futbol yazarlari kendilerini yalanliyorlar, Alex'in oyun stilinde hicbir zaman mucadele olmadi. Yani yas etkisi Alex'in oyun stilinde, bir Hakan Sukur gibi oyunun her alaninda kendini zorlayan bir oyuncu gibi etkili olamaz ki Hakan Sukur 37 yasina kadar oynadi bu oyunu, ve hala da etkiliydi.

Isin entrasan yani, bazi Fenerbahceli yazarlarin da bu balonu daha da sisirmeye calismasi. Yukaridaki fotolarda iki oyuncunun dogum tarihleri yaziyor. Ne kadar entrasan dimi? Besiktas'in Guti'si yere goge sigdirilamiyor, Guti olmayinca Besiktas hucum yollarinda tikaniyor, ve ne kadar iyi transfer oldugu soyleniyor. Ama Alex'in bu sezon futbolu biraktigi gerektigi yaziliyor, ciziliyor.

Bari en azindan mesleginize saygi gosterin, biraz arastirin oyle yazin. Futbolu birakmasi gerektigi soylenilen Alex, Eylul.1977 dogumlu. Guti ise Ekim.1976 dogumlu. Neredeyse Alex, Guti'den 1 yas genc. Ama Guti muthis transfer lansmanini tasirken uzerinde, Alex ise istatistikleri altust eden performansi hice sayilarak futbolu birakmasi gerektigi damgasi yiyor.

Yazimizi bir entrasan notla bitirelim. Begenmedigimiz Guiza bile 21 kere Ispanya Milli Takimi formasini giyerken, Guti ise 14 kere milli olmus.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder