Salı, Kasım 02, 2010

Hedef Maclari Kazanamayan Fenerbahce!!



Ligimizde 10.hafta bitirildiginde ortaya cikan resimde Fenerbahce, sampiyonluktaki direk rakiplerini yenememis durumda. Basinda bu yuzden elestiriler Aykut Kocaman'a ve takima yoneliyor. Aykut Kocaman'in sezon basinda takimin basina getirilmesine karsi cikmis biri olarak, kendi adima su anki gidisattan gayet memnunum. Skor yorumculugu yaparsaniz manzara yukaridaki gibi gorunuyor, ama seytan ayrintida gizlidir. Simdi tek tek bu hedef maclara bir bakalim.

Trabzonspor - Fenerbahce:

Ligin 2.haftasinda Fenerbahce Turkiye'nin en zor uc deplasmanindan birine cikti. Rakip Liverpool'a kok sokturmus, ligin Besiktas ile o anki en formda ekiplerinden biri olan Trabzon'du. Alex'siz kadro orta sahayi tutma uzerine dusunulmustu. Fenerbahce'nin ciddi anlamda buyuk efor sarfettigi ve ilerisi icin umut verdigi bir mac oldu. 3-2 yenildi Fenerbahce ama Trabzon'un ilk 15 dakikada 1 suttan 2 gol buldugu (Hatirlayalim M.Topuz'un kendi kalesine golunu) unutulmamali. Yobo'nun transferi henuz gerceklesmemisti bunu da unutmayalim.
 
Kayserispor - Fenerbahce:

Aykut Kocaman'in lokal ligde en kotu performans sergiledigi bir macti. Stopersiz kadro, Yobo'nun daha ilk macinda sakatlanmasiyla  2-0 maci kaybetti. Cevresel ve sans faktorlerlerinin etki etmedigi, tamamen Fenerbahce'nin ve hocasinin kotu performansiyla kaybettigi tek hedef macti. Tabiki benim icin.

Fenerbahce - Besiktas:

Mac oncesi arkadaslarima, "Aykut iyi hoca ise gercekten, Besiktas'a saldirmaz, one cikan rakip defansdan faydalanmak icin rakibi kendi yarisahasinda karsilayarak alan daraltma taktigini uygular" demistim. Aykut Kocaman, bu taktikle maca basladi, ve Besiktas adim adim tuzaga dustu. Bizim ezbere konusan spor medyamiz ise elestiriler yagdirdi mac sonunda, oysa I.B.B de Besiktas'i ayni sekilde Inonu'de devirmisti. Ilk yari 4-0 bitecek mac, penalti ve Aykut'un tek hatasi olan Alex'i cikarmasi sonucu 1-1 bitti. Onemli bir dipnot gececeksek bu mac icin, Yobo yine oynamadi. 

Fenerbahce - Galatasaray:

Cevresel faktorlerin en cok etki ettigi mac bu oldu. Galatasaray yine "super" basinimiz tarafindan yerin dibine sokuldu. (Oysa bu Galatasaray hep elestirilmesine ragmen daha 2 hafta once goklere cikarilan Besiktas ile ayni puanda Kadikoy'e geliyordu). Fenerbahce sanki Johnson'un attigi gol ile kazandigi 2000 senesindeki Galatasaray seviyesinde yansitildi. Ama bu mac da Galatasaray'i yenememenin sebebi takimdaki rahatlik degildi benim acimdan. Galatasaray 2.5 sene once Kadikoy'de 0-0 biten mac taktigiyle baslamisti maca. Aynen o mac gibi Fenerbahce'yi kilitledi, aslinda yillardir yaptigi en buyuk hatasindan donmustu - "Kadikoy'e kazanmaya gelmek!". Bu kez sadece puan cikarmaya geldiler, saldirmadilar, arkalarini acmadilar. Fenerbahce kendisine alan birakmayan her rakibine oldugu gibi yine zorlandi. Neill'in kirmizi kart gormesi gerektigini unutmayalim.

Bursaspor - Fenerbahce:

Fenerbahce'nin performansinin "top" yaptigi mac oldu. Hem de Lugano, Niang, Dia gibi 3 onemli adamindan yoksunken. Bursaspor iyi oynamiyor son haftalarda dogru, ama oyle ya da boyle su anda lokal ligin en iyi duran top kullanan takimi. Defansinda kolay kolay acik vermeyen, gercek anlamda bir takim. Boyle bir rakibe karsi 3 puan cikarmak hic kolay degildi 3 onemli eksikle. Nitekim oyle oldu.
Sonuc olarak, Fenerbahce hedef maclari kazanamiyor slogani su siralar cok moda olsa da, 2.yari gercekler gorulecektir. Ilk 3 macin sadece bir devre arasinda o da ilk maci olarak oynayan su anda takimin omurgasinin en onemli adamlarindan biri olan Yobo'nun eksikligi gorulmuyor. Bursaspor gibi bir takima karsi cok etkili olmasini dusundugum Niang'in eksikligi, Galatasaray'in gerek ortaya cikan durum, gerekse Hagi'nin etkisiyle yillar sonra Kadikoy'e sadece puan cikarmaya gelmesi, ve Besiktas macinda ki inanilmaz son vurus beceriksizligi.

Fenerbahce takim olma yolunda adim adim ilerliyor. Ozellikle Cristian yerine, gozdemiz Appiah seviyesinde bir DM alinmasiyla 2.yari ortaya cikacak tabloda neler konusalacak cok merak ediyorum.

1 yorum:

  1. Aynen katılıyorum, hele ki dün kendi sahasında zaman zaman neredeyse Manchester'a kök söktüren bir Bursaspor'a karşı galibiyetin kaçırılmasına üzülünüyor olması bir çok şeyin iyi gittiğinin göstergesi.

    Zor maçları kazanmanın şampiyon olmak için yetmediğini, bilakis diğer "küçük" maçların daha önemli olduğunu son birkaç sene çok güzel gösterdi bize. Şampiyonluk için çok doğru yolda olduğunu düşünüyorum takımın. Hele ki kabuk değiştirilen bir senede..

    YanıtlaSil