Salı, Kasım 02, 2010

Fenerbahce'nin Yeni Uche'si - JOSEPH YOBO




Kayseri macindaki sakatligi yuzunden Fenerbahce'ye katkisi gecikti Yobo'nun. Ama Kasimpasa macinin 2.devresinde ilk 11'deki yerini aldi ve sadece 4 macta taraftarlarin gonlunde taht kurdu Yobo. Premier Lig'de bile bariz goze batan hizi Spor Toto Super Lig'de de kendini gosterdi, uzerine sogukkanli durusu, kalenin onunde bir set gibi savunma yapisini da eklemeliyiz.

Premier Lig'de zaman zaman konsantrasyon eksikligine dayali "hayati" hatalar yaptigi icin elestirilse de, Turkiye'ye geldiginden beri tam tersine her mactaki yuksek konsantrasyonu ve sakinligi ile ovgu aldi. Bir Fenerbahce taraftari olarak temennim, Lugano'yu bile golgede birakan bu performansina hep devam etmesi.

Blogumuzun ilk yazisini da boylece Joseph Yobo icin gerceklestirmis olduk. Premier Lig ile ilgili yayin yapan bir blogda ise Joseph Yobo Ocak.2010 tarihli bir yazida, son zamanlarda PL'de oynayan en iyi 10 Afrikali oyuncu arasinda 8. sirada gosterilmis.Listede Drogba, Adebayor, Muntari gibi isimlerin oldugunu belirtmekte de fayda var. Ilgilenenler yaziya buradan ulasabilir:


Liste'de 4.sirada ise eski bir dost isim goze carpiyor, Jay Jay Okocha.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder