Perşembe, Aralık 02, 2010

Sen Neymissin be Alex!


Gun gecmiyor ki Alex'in onumuzdeki sezonun Fenerbahce'sindeki yeri sorgulanmasin. Bugun de Turk spor basinin ender iyi yazarlarindan gordugum Ugur Meleke "Alex, yazici olmali" diye bir yazi yayinlamis. Temelde ters birsey yok, modern futbolun gereksinimleri icinde Alex'in yeri nasil olmali onumuzdeki sezon (eger kalacaksa ile birlikte tabiki) anlatan bir yazi.

Beni yine rahatsiz eden, neden Alex, neden hep Alex? Tartisilacak baska oyuncu mu kalmadi Turkiye'de, onumuzdeki sezon sozlesmesinin uzatilip uzatilmayacagi hakkinda. Adam istastistiklerini her gecen gun daha da erisilmez noktaya cikariyor, ama hala tartisilmaktan kurtulamiyor. En uzucu yani ise, Fenerbahce'li bazi yorumcular bile buna canak tutuyor.

Detaylara hic girmiyorum, isteyenler "Alex futbolu biraksin, peki ya Guti??? " yazima bir baksinlar. Alex futbolun 2 yanini oynamiyor da, Guti deli gibi savasiyor sanki ortasahada. Yine de hatirlatmak geregi duyuyorum, bu tartisilan Alex, onumuzdeki sezon da Besiktas ile sozlemesi olan Guti'den 1 yas daha genc ustelik.

Isin bence bir komik yani da, dogru Alex oyunun defansif yonunu oynamiyor olabilir. Ama iste bu yuzden de Alex cok rahat 3 yil daha bu performansini sergiler, daha onu bile algilayamadi bizim spor basinimizin %99'u. Adamin bu oyun stilinde yas ve gucun zaten pek bir onemi yok, en basta tezatlari buradan basliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder