Perşembe, Kasım 25, 2010

Bursaspor Devrimi !!!!




Yukaridaki resim, Bursaspor icin CL'de en onemli an sonrasi cekilmis. 32 takim arasinda tek gol atamayan takim olmaktan kurtulmanin sevincini yasiyorlar.!! Su durumda 3 buyukler, hatta Trabzonspor olsaydi yerden yere vuruluyor olurdu, Teknik kadronun yanisira yonetimler istifaya davet edilirdi.

Burada amacim Bursaspor ile alay etmek ya da kucumsemek degil. Ama Anadolu takimlari karsisinda butceleri yuksek diye yerden yere vurulan 3 buyuklerin en onemli handikapini gostermek; Medya!. 3 buyukler uzun vadeli plan yapmamakla elestiriliyor ki ben de bir Fenerbahceli olarak kendi klubumu bu konuda hep elestiririm. Ama ben genelden farkli olarak, Okan Alkan, Gokay kazanilacaksa sampiyon olmamaya raziyim. Medya bu konuda 2 yuzlu, hem uzun vadeli plan yapilmadigi icin 3 buyukleri elestiriyorlar, hem de bu tip planlar yapilmasina skor yorumlariyla, kisa vadeli bakis ile engel oluyorlar. 

Bu yuzden Bursaspor ornegi bir delildir. Yine kimse Bursa'yi elestirmeyecek, cunku elestirilmesi bir rating kazandirmayacak. Butcesi daha kisitli olabilir, ama en buyuk avantaji bu tip Anadolu takimlarinin uzerlerinde oldurucu medya baskisini hissetmemeleridir.

Simdi, Bursa devrim yapti diyen basina sormak lazim. Bu muydu Turk Futbolundaki buyuk devrim?? Tecrubesizlik deyip gecistiriyorsunuz, Unijera, Anortosis cok mu tecrubelilerdi? Dunyadan haberi olmayan bizim yerli spor basinimiz acsinlar gecen sene Unijera 8 puani kimlerden nasil toplamis gorsunler.

Haaaa butce de demesinler. Bursaspor'un butcesi bu (tecrubesiz) Rumen takimindan kesinlikle daha fazladir.

4 yorum:

  1. devrim 3 büyüklerin yönetimlerinin devrimidir. Bu kadar başarısız olup hala oralarda durmaları bir devrimdir.
    eskiden fener şampiyon olamadı mı yönetim değişirdi, şimdi sadece hoca gidiyor. gs'de devre arası hoca değişmiyor belki 30 yıldır, son 4 senede 3 kez oldu. bjk'de taraftar yönetime küfür ediyor, transferle unutulup gidiyor küfürler.
    medya baskısı da çok yalan geliyor. en çok satan gazete 400-500 bin satıyor. tv'ler zaten aşırı rekabette. senin 20-30 milyon taraftarın var. bu gücü medya üzerinde kullanamıyorsan o da ayrı bir başarısızlıktır.

    YanıtlaSil
  2. Iste sorun burada, medya o gucu senin 20-30 milyon taraftarin ustunde kullaniyor. Bu arada Turk insaninin profili one cikiyor. Dunyadaki en pahali benzini kullanip da ses cikarmayan halk diyebilirim mesela. Yani ne verirlerse onu almaya uygun bir topluluguz biz. Bir Fenerli olarak da, yonetimlerin degismemesinden gayet memnunum, 90li yillarin basinda gruplarin Fenerbahce'yi nasil bitirdigi hala aklimdadir. Biz de her sey cok kolay isimlendiriliyor, bir sene sampiyon olmakla ne buyuk olunur ne de bu bir devrim. Olursa da bu sekilde oluyor, 2 macta 10 gol yiyerek.

    YanıtlaSil
  3. tek sorun kalite . Ne yazıkki takımlarımız bireysel oyuncu transferi düşüncesindne kurtulup takım kalitesi ve kurgusunu doğru oluşturacak teknik adam tercihlerinden ve bu tarz teknik adamlara gerekli imakan ve sabrı verecek yönetim anlayışından uzak kaldığı sürece Rum liginden , Slovak yada Rumen liginden dahi çıkan parlak takımlar bizde çıkmaz. Bir ülke futbolu düşünün ki CL'nin kurulduğpundan bu yana grupa aşmasını hepi topu 4 kez geçmiş olabilsin.

    YanıtlaSil
  4. Esasinda benim demek istedigim iste bu. Yonetimleri, TD'leri elestiriyoruz, ama taraftar topluluklari kendilerine daha cok bakmali. Aziz Yildirim icin "O'na kizmayin O da sonucta bir taraftar, bizim gibi biri" demistim. BJK taraftarlari, onlerinde Fenerbahce ve GS'nin ornekleri varken Quaresma ve Guti alininca sampiyon olduklarini sandilar, "Yeter Demiroren" sloganlarini farkli anlamlara tasidilar. Fenerbahcelilerin Mahmut Hanefi'yi aglattigi hala aklimdadir. Yani yonetimler suclu dogru ama onlari bu suca tesvik eden medya ve basin ayni zamanda. Ayni basin degil mi, Guti ve Q7 icin dunya yildizlari geldi cigliklarini korukleyen, ayni basin degil mi simdi Schuster'i yerden yere vuran. Biraz denge olmali, Schuster 3 ay once cok iyi hoca miydi da simdi kotu oldu? Bursa'ya tecrubesizlik demeleri gibi, Bursa'nin basarisizliginin tecrubeyle alakali olmadigi pek ortada iste.

    YanıtlaSil